Matvecka på stadsmissionen

Mästerkockar bjuder på lunch på Café David den 20-27 oktober 2017.

I slutet av oktober gästar sex skånska mästerkockar Stadsmissionens Café David för att bjuda på lunch. Syftet med detta goda samarbete är att ge matglädje till stadens utsatta män och kvinnor.

Varje vardag den 20-27 oktober står en skånsk mästerkock i köket på Stadsmissionens Café David för att laga husmanskost till människor som lever i social utsatthet. Normalt kostar den subventionerade lunchen på caféet 30 kr, men just de här dagarna är den gratis. Kockarna bjuder på sin tid och kunskap, medan Chefs Culinar står för råvarorna.

– Mat är livsviktigt, men ger också njutning och gemenskap. På Café David erbjuder man allt detta till stadens mest utsatta. Ingen ska behöva gå hungrig i Malmö och självklart vill vi bidra till dem som behöver det.

Det säger Björn Lindell på Taste Events som för tredje året i rad arrangerar matvecka på Café David i samarbete med Skåne Stadsmission, Chefs Culinar och skånska krögare.

Matveckan på Café David arrangeras i samband med att det är extra matfokus i regionen med Matnatten i Lund den 20 oktober, Matnatten i Malmö den 27 oktober och mässan Malmö Vin & Deli den 3-4 november.

Läs mer om Stadsmissionen här >>